۱۴۰۳ يکشنبه ۱۸ شهريور

آیین‌نامه پوشش و آراستگی دانشگاه اصفهان

.

"بسمه تعالی "
ضمن عرض تبریک فرارسیدن بهار طبیعت وعید سعید فطر به اطلاع می‌رساند؛ باعنایت به احکام شرع مقدس و اجرای طرح عفاف و حجاب و مصوبات وزارت عتف وشورای فرهنگی، توجه به نکات زیراز سوی عموم دانشگاهیان و مراجعان ایشان برای حضور در تمامی محیط های آموزشی، پژوهشی، کارگاهی، آزمایشگاهی، رفاهی، خوابگاهی، فرهنگی و پهنه نوآوری ومحوطه دانشگاه مورد تأکید است: بر این باورهستیم که عموم دانشگاهیان نسبت به مساله پوشش و رفتار، متعهد هستند وضمن درک والای پیوندعمیق میان پاسداشت وتوسعه علم با رعایت اصول اخلاق حرفه ای درسطح دانشگاه، نسبت به حریم فرهیختگی وبسترهای فرهنگی-اخلاقی درراستای رشد علمی دانشگاه‌ پایبند ومقید بوده و از این لحاظ قدردان ایشان هستیم. در عین حال افراد معدودی حریم فرهنگی وفرهیختگی وموازین اخلاقی و صوابط دانشگاهی رارعایت نمی‌کنند که نیازمند تذکر وپیگیری هستند تا بتوانیم در کناریکدیگر محیطی اخلاق پایه ودانش محور و تمدن ساز بسازیم. رعایت آیین نامه پوشش و آراستگی دانشگاه که به دفعات به اطلاع دانشگاهیان رسانده و در محیطهای مختلف دانشگاه نصب شده است ازسوی عموم دانشگاهیان و پهنه نوآوری الزامی می باشد. بر این اساس حضوربدون مانتو، شلوار و مقنعه برای دانشجویان خانم و مراجعان متناسب بامحیط علمی و دانشگاهی وهمچنین پوشش نامناسب از قبیل شلوارهای دارای پارگی، پیراهنهای دارای تصاویر غیرمتعارف و... ممنوع بوده واز ورود دانشجویان با لباس هایی غیر از موارد ذکر شده ویا لباسهای نامتعارف و مغایر با آیین نامه پوشش و آراستگی نظیر هرنوع بلوز و شلوار و... جلوگیری به عمل خواهد آمد. آرایشهای نامتعارف ومغایر با شئون اخلاق حرفه ای ومحیط علمی و فرهیختگی،محیط دانشگاه و پهنه نوآوری را دچار آسیب می نماید. لازم است آراستگی جایگزین آرایش شده و از هرگونه آرایش برخلاف شخصیت دانشگاهیان درتمامی محیط های دانشگاهی وهمچنین پهنه نوآوری پرهیز شود.  استعمال دخانیات درمحوطه و حریم دانشگاه وپهنه نوآوری ممنوع بوده و لازم است دانشگاهیان و مراجعان دانشگاه نسبت به عدم استعمال دخانیات اهتمام جدی داشته باشند.  رفتارهای خارج از شئون به خصوص رعایت نکردن اصول اسلامی وفرهنگی درروابط بین نامحرم ممنوع است و همگان برای سالم سازی محیط اخلاقی دانشگاه و جلوگیری ازبروز آسیب های اجتماعی بایستی نسبت به رعایت آن اهتمام داشته باشند.  عدم رعایت آیین نامه پوشش وآراستگی و رفتار دانشگاهیان ورعایت موارد فوق به منزله تخطی از قوانین دانشگاه محسوب شده وبا کسانی که نسبت به آن بی توجهی یاهنجار شکنی داشته باشند، در عین برخورد مطابق با مقررات وضوابط اقدام خواهد شد.حفظ کرامت و برقراری منطق گفتگوی بادانشجو و سایر مراجعان به دور از هیجان های کاذب همواره دردستورکار جدی دانشگاه قرار دارد. با عنایت به ابلاغ اجرای طرح عفاف و حجاب، مسئولان واحدها، روسای دانشکده،معاونان فرهنگی دانشجویی و مسئولان واحدهای مستقردر پهنه نوآوری موظف هستند نسبت به اطلاع رسانی و نصب آیین نامه پوشش و آراستگی ورفتار و اجرای آیین نامه و نظارت بر آن اقدام نمایند. آحاد دانشگاهیان ومراجعان واحدهای مختلف نسبت به حسن اجرای آیین نامه ها وحفظ حریم فرهیختگی دانشگاه متعهد و مسئول بوده وتحقق این مهم از طریق مشارکت همگانی فراهم می گردد. در عین حال در صورت مواجهه با هرگونه نابهنجاری ها وتخلف ضمن عمل بر اساس اصل امربه معروف نهی ازمنکر نسبت به معرفی افراد به مراجع ذیربط اقدام و پیگیری نمایند. همچنین لازم است مقررات پوشش‌ و آراستگی و رفتاردردانشگاه و رعایت حریم فرهیختگی توسط اداره حراست در محل ورودی و صحن دانشگاه یاد آوری گردد و از ورود و عبور و مرور افراد با پوشش و آراستگی نامناسب به محیط دانشگاه ممانعت به عمل آید . در پایان یادآور می‌شود؛ دانشگاه نماد آموزش عالی کشور و جایگاه تربیت نخبگان علمی، فرهنگی و اجتماعی است. دستیابی به این هدف بسیار مهم جز با حفظ شئون دانشگاه و حفظ حریم علمی از طریق رعایت اخلاق حرفه ای و مرام‌نامه های فرهنگی که یکی از آنها داشتن پوشش و آراستگی متناسب با شخصیت دانشگاهیان است میسر نخواهد بود. در غیر اینصورت آسیبهای فراوانی متوجه جامعه دانشگاهی به ویژه دانشجویان عزیز خواهد شد. تمامی دانشگاهیان اعم از مدیران، استادان، یاوران علمی و دانشجویان و عموم جامعه مخاطب دانشگاهی برای ساخت دانشگاه اخلاق محور، تمدن ساز و جامعه محور و تمرکز بر مسائل علمی و آموزشی و ارتقاء فرهنگی در کنار یکدیگر تلاش خواهند کرد تا دستاوردهای دانشگاه به موازات افتخارات علمی به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نیز شایسته حضور در قله های افتخارآمیز در سطح ملی و بین المللی شوند.
با آرزوی موفقیت و سربلندی دانشگاهیان فرهیخته دانشگاه اصفهان

1403/01/25